بسم الله الرحمن الرحيم
مقادير البسبوسه :
كوبين ونصف سميد - 2كوب سكرناعم - علبة زبادي - نصف كوب زيت - 3/2 كوب ماء
مقادير الخليط :
4 ملاعق حليب بودرة 3 ملاعق نشا
حبة قشطه ملاعق جبنة سائل
واحد ونصف كوب ماء
شيرة :
نصف كوب ماء - كوب سكر
طريقة عمل الخليط :
نخلط الحليب والنشاء والقشطة والجبنة مع الماء في القدر ونضعها على النار هادئه حتى تثخن
طريقة عمل شيرة :
نضع الماء والسكر على النار حتى تذوب السكر وتثخن
طريقة عمل البسبوسه :
تخلط جميع مقادير البسبوسه ونضع نصف المقادير في صينيه غير مدهونه كطبقة الاولى
ثم نضع الخليط كطبقة الثانيه ثم نضع خليط البسبوسه المتبقيه برفق(حتى لا تنعدم مع الخليط ويفضل وضعها باليد حتى نتحكم بمنظر البسبوسه)
وندخلها الفرن بدرجة حرارة متوسطه الى ان يصبح لونها بني و نخرج من الفرن ونصب عليها شيرة
وتقدم بارده
وبالعافيه عليكم :)
In the name of God the Merciful
Basbousa amounts:
And a half cups semolina - 2 cup Skrnaam - pack of yogurt - half a cup of oil - 2/3 cup water
Amounts of the mixture:
4 tablespoons milk powder 3 tablespoons starch
Pill tablespoons cream cheese means
One and a half cup water
Sherah:
Half a cup of water - a cup of sugar
The modus operandi of the mixture:
Confuse and starch milk, cream and cheese with water in a pot and put it on the fire so quiet thickening
How Sherah:
Put sugar water on the fire until the sugar melts and thickening
How Basbousa:
Mix all amounts Basbousa and put half of the ingredients in a greased tray is first class
And then put the mixture as a class and then put the second the residual Basbousa mixture gently (do not even non-existent with the mixture and preferably placed by hand until we control a Basbousa view)
And still fit the oven at an average temperature until it becomes brown in color and come out of the oven and set it Sherah
And served cold
And wellbeing Hello :)
No comments:
Post a Comment