Wednesday 31 July 2013

الكنافه Kunafah

بسم الله الرحمن الرحيم
 مقادير الكنافة :
4ملاعق حليب بودرة      3 ملاعق نشا        كنافه
حبة قشطه        ملاعق جبنة سائل      سمن
واحد ونصف كوب ماء
شيرة :
نصف كوب ماء - كوب سكر
طريقة عمل الخليط :
نخلط الحليب والنشاء والقشطة والجبنة مع الماء في القدر ونضعها على النار هادئه حتى تثخن
طريقة عمل شيرة :
نضع الماء والسكر على النار حتى تذوب السكر وتثخن
طريقة عمل الكنافة :
نفرك اكنافة مع السمن ونضعها في الصينية المدهونه بالزيت كطبقة الاولى
ثم نضع الخليط كطبقة الثانية ثم نضع الكنافه المتبقية كطبقة الثالثه وندخلها في الفرن بدرجه حرارة متوسط
الى ان يصبح لونها ماءل للذهبي ثم نضع عليها شيرة بعد اخراجها من الفرن
وتقدم بارده
وبالعافيه عليكم :)

In the name of God the Merciful
 Kunafah amounts:
4 tablespoons milk powder 3 tablespoons starch Konafa
Pill tablespoons cream cheese liquid margarine
One and a half cup water
Sherah:
Half a cup of water - a cup of sugar
The modus operandi of the mixture:
Confuse and starch milk, cream and cheese with water in a pot and put it on the fire so quiet thickening
How Sherah:
Put sugar water on the fire until the sugar melts and thickening
How Kunafah:
Wringing Aknavh with ghee and put them in the Chinese painted with oil as the first layer
And then put the mixture layer second then put Kunafah and the remaining third layer and still fit in the oven at a temperature average
Until it becomes a golden color slant to then put them Sherah after taking them out of the oven
And served cold
And wellbeing Hello :)

No comments:

Post a Comment