Monday 22 July 2013

دونات Donut

دونات

المقادير :
دقيق - حليب بوردرة - ملح - زبدة - بيض - بطاطس مسلوقه - بيكنج باودر - سكر مطحون خميره - ماء - شكولاه بودرة - لوز (للتزين )
مقاديرالعجينه :
3 كوب دقيق
نصف الكوب حليب بودرة
رشة ملح
حبة زبدة ( المتوسط )
حبتين بيض
حبتين بطاطس
ملعقة كبيرة بيكنج باودر
4 ملاعق سكر مطحون
1ونصف ملعقه صغيره خميرة
ماء على حسب الرغبه
طريقه العجن :
نضع مقادير الجافه جميعها ومن ثم نضع البيض والبطاطس المسلوقه والزبدة ونبدى بالعجن بوضع الماء باستمرار الى ان يتماسك العجينه ويصبح طريه ونترك العجيه بكيس مغلقه الى ان يتخمر
ثم نفتح  العجينه و نعملهاعلى شكل دونات ونرجع نتركها يتخمر لمدة ساعه او ساعتين
ثم نقليه بالزيت الى ان يصبح لونها بني فاتح او ذهبي
مقادير الشكولاه :
5 ملاعق كبيرة شوكلاه بودرة
5 ملاعق حليب بودرة
قطعه من الزبده (الصغيره)
كوب صغير من الماء
كوب صغير من السكر
طريقة عمل الشوكولاه :
ناخذ قدر ونضعها على النار هادئ
ونضع في القدر الزبده   ثم نضع الحليب والشوكلاه والشكر والماء ونحركها جيدا الى ان يثقل الشوكلاه ويصبح ثخينه و نشيله من النار
نغمس الدونات على الشكولاه
ونرصها بالصحن ثم نرش عليها لوز المطحون
ملاحظه :
(( نحاول نسرع الغمس للشكولاه وهي حاره لانه الشكولاه او ما يبرد يتجمد ))
وبالعافيه عليكم
Ingredients:
Accurate - Milk Bordrh - salt - butter - eggs - boiled potatoes - baking powder - powdered sugar yeast - Water - Powder Hkolah - Luz (to decorate)
Mviaderajeenh:
3 cups flour
Half a cup of milk powder
Pinch of salt
Butter bean (average)
TWO eggs
TWO potatoes
Tbsp baking powder
4 tablespoons powdered sugar
1 ½ teaspoon yeast
Water on taste
How kneading:
Keep all amounts to dry and then put boiled eggs, potatoes and butter and express Bajn the development of water constantly that hold together the dough becomes soft and leave Ajeeh the bag closed until the ferment
Then open dough Namlhaaly the shape of a donut and go back leave fermented for an hour or two
Then oil Nkulaih to become a light brown or golden
Alchukolah amounts:
5 tbsp Hucklah the powder
5 tablespoons milk powder
A piece of butter (small)
A small cup of water
A small cup of sugar
The modus operandi of chocolate:
We take a saucepan and set it on fire quiet
And put in the pot of butter and then put milk, Alhucklah and thanks and water and Nhrkha the well to that weighs Alhucklah and becomes thick and Inchilh of fire
Ngams Doughnuts on Alchukolah
Nrsa a la carte and then published by the ground almonds
Note:
((Trying to accelerate dipping to Hkolah a warm because it Alchukolah or that cools freezes))
And well-being you

No comments:

Post a Comment