Sunday 21 July 2013

بيتزا Pizza

المقادير
دقيق - حليب بوردة - بيكنج باودر - خميرة فورية - ملح - سكر- ماء - زيت - طماطم - بصل - ثوم - معجون طماطم - لحم (حسب الرغبة )- جبنة سائله (الكاسات) - جبنة مثلث - زيتون - فلفل رومي - فلف احمر الحار ( حسب الرغبة ) - ماجي
مفادير عجينة بيتزا :
2كوب دقيق
3ملاعق حليب بودرة
ملعقه صغيرة بيكنج بودر
ملعقة صغيرة خميرة فورية
رشة ملح
رشة سكر
اثنين على ثلاثه ماء
ربع زيت
طريقة العجن :
ناخذ اناء عميق ونضع مقادير الجافه جميعها ثم الزيت والماء ويعجن الى ان يتماسك العجينه ونتركها لمدة ساعه او ساعتين بكيس محكم الاغلاق
مقادير الكشنه
2طماطم متوسط الحجم
ابصل متوسط الحجم
فصين من الثوم
ملعقتين كبيره مجون طماطم
ملح
زيت
مكعب ماجي
طريقه عمل الكشنه :
نضع الطماطم والبصل والثوم مع قليل من الماء بخلاط الكهربائي ونخلطها
ناخذ قدر عميق ونضعها على النار هادئ ونضع بالقدر قليل من الزيت ونتركها ابى ان يحمر الزيت ونصب عليها خلطة الطماطم
ومعجون طماطم وملح ومكعب الماجي (حبه واحده فقط ) ونتركها على النار الهادئه باستمرار التحريك الى ان يثخن ويثقل ويصبح الكشنه
مقادير اللحم
لحم - بصل - ثوم - زيت - زنجبيل - مكعبات ماجي (حبه واحده فقط ) - ملح-  فلفل احمر  ان رغبت - بهارات
طريقة عمل اللحم :
ناحذ قدر متوسط الحجم
ونضعها عليها جميع المقادير على النار هادئ ويقلب باستمرار الى ان ينضج اللحم
مقادير الجبنه
3 ملاعق كبار جبنه سائل
3 ملاعق كبار حليب بودرة
5حبات جبنة مثلث
قليل من الماء
طريقة عمل خلطه الجبنه :
ناخذ كيس نايلون لحفظ الاطعمة
ونضع عليها جميع المقادير ونربط الكيس ونخلطها بايدينا الى ان يتماسك الخلطه

طريقة عمل البيتزا
ناخذ صينيه ندهنها بالزيت ثم نرش عليها قليل من الدقيق
و نفرد العجينه بالصينيه كامله ثم نضع الكشنه ونغطي العجينه كامله بالكشنه ويليها اللحم بنفس طريقة الكشنه ثم نرش العجينه بعد اللحم بفلفل رومي المقطوعه قطع صغيره
نخرم من طرف كيس خلطه الجبنه ونوزعها فوق الفلف الرومي ثم نوزع الزيتون بطريقه منتشره
وندخلها الفرن بدرجه حراره متوسطه الى ان يخبز ويخرج من الفرن
ملاحظه : عندما تولعين نار الفرن فقط اشعلي  الاسفل ولا تشعلي فوق يخبز العجينه من تحت
وبالعافية عليكم

Ingredients
Flour - milk a rose - baking powder - instant yeast - salt - sugar - water - oil - tomatoes - onions - garlic - tomato paste - Meat (as desired) - liquid cheese (cups) - Triangle cheese - olive - Romy pepper - red valve warm (as desired) - Maggie
Mvadir Pizza dough:
2 cups flour
3 tablespoons milk powder
Teaspoonful baking powder
Teaspoon instant yeast
Pinch of salt
Workshop sugar
Two to three water
A quarter of oil
Kneading method:
Take a deep pot and put all dry and then amounts of oil and water and knead that consolidating the dough and leave it for an hour or two a sealed bag
Amounts Akoshnh
2 medium-sized tomatoes
Medium-sized Abesl
Lobes of garlic
Large tablespoons tomato romp
Salt
Oil
Maggie Cube
Way work Akoshnh:
Keep tomatoes, onions and garlic with a little water electric mixer Nkhaltha
We take as much as a deep and put them on the fire and keep quiet to the extent a little oil and leave Abe that reddens oil and monument tomato mixture
Tomato paste, salt and Cube Almagi (only one pill) and leave it on the fire stirring constantly quiet that thickens and weighs and Akoshnh becomes
Amounts of meat
Bethlehem - onions - garlic - oil - Ginger - Bouillon cubes (one tablet only) - Salt - Red Pepper that you want - Bharat
The modus operandi of meat:
Nahz a medium saucepan
And put them all ingredients on a quiet fire and stir constantly that the meat is cooked
Amounts of cheese
3 tablespoons senior means cheese
3 tablespoons top milk powder
5 beads triangle cheese
A little water
The modus operandi of mixed cheese:
We take the nylon bag to save food
And we put them all ingredients and link bag and Nkhaltha of our hands that hold together the mixture

The modus operandi of pizza
We take a Chinese oil Ndhenha then publish them a little flour
And  the dough in Chinese Full then put Akoshnh and cover the dough full Bakoshnh, followed by meat same way Akoshnh then publish the dough after meat Pffil the turkey cut small pieces
Nkrm by mixing cheese bag and distribute click Filv the turkey then olive distribute in a way spread
And still fit medium temperature oven that bakes and comes out of the oven
Note: when Tolaan fire oven only Ashali the bottom does not Chali over the baked dough from under
And well-being you

No comments:

Post a Comment